Concert

Ridders, ruiters en Russen

zaterdag 8 februari 2020, 20:00 uur uur

Remonstrantse kerk, Wilhelminastraat hoek Prins Hendrikstraat, Haarlem

De naam van dit concert heeft allereerst te maken met het stuk “The Lady of Shalott” van Wilfred Bendall. Deze vierdelige cantate uit 1884 voor vrouwenkoor, sopraansolo en piano is voor zover bekend nog niet eerder in Nederland uitgevoerd. Het is gebaseerd op het beroemde gedicht van Alfred Tennyson over de Vrouwe van het kasteel Shalott, wier lot een dramatische wending krijgt wanneer Sir Lancelot, ridder van Koning Arthurs Ronde Tafel, op zijn paard aan de horizon verschijnt.

Nog meer ruiters in “The Three Cavaliers”, een volksliedbewerking voor vrouwenkoor en sopraansolo van de Russische componist Alexander Dargomishki.

Daarnaast  zullen er werken van twee andere Russische componisten ten gehore worden gebracht en wel van Nikolaï Sokolov twee stukken op Franse tekst: “Automne” en “Printemps”. En van Rimski Korsakov klinkt het lied van herder Lehl, een aria uit de opera “het Sneeuwmeisje”.

Verder zingt het koor een aantal korte werken, die meest a capella worden uitgevoerd, waaronder de baldadige “Farandole” van Kees Kef.

In enkele van de genoemde stukken komt een sopraan-solopartij voor, die door een gast-sopraan zal worden vertolkt.

Terug naar de agenda

Elisabeth Bas treedt geregeld op in Haarlem en omstreken. Jaarlijks terugkomende evenementen waaraan ons koor deelneemt zijn het lunchconcert in de Grote of St. Bavo Kerk, deelname aan de korendag in Haarlem en een kerstoptreden. Daarnaast vinden er zo nu en dan op speciaal verzoek optredens plaats.